top of page

duurzaamheid op één

Image by Pawel Czerwinski

waterinkten

We gebruiken enkel inkten op waterbasis, dit is de enigste inktsoort waar geen schadelijke chemicaliën en plastics inzitten. De inkt die we gebruiken is Gots-gecertificeerd. 

Image by Daniel Sinoca

waterverbruik

Het zeefdrukproces is een water intensief proces. Bij het uitwassen van de zeven wordt veel water gebruikt en vervuild. Bobs gebruikt enkel biologische producten bij het uitwassen. 

Casual kleding

duurzaam textiel

We bedrukken enkel op duurzaam textiel. In de catalogus van Bobs vind je enkel gots-gecertificiërde en vegan kleding. Elke stof is oftewel biologisch of gerecycleerd. 

Bomen en Cliff

Jouw logo op duurzaam textiel en ecologisch bedrukt!

Missie

De missie Van Bobstextieldrukkerij bestaat eruit om

een duurzame impact te hebben op de textielindustrie. 

Alles wat wij bedrukken is duurzaam en ecologisch bedrukt.

Bobstextieldrukkerij streeft ernaar om tegen 2026 CO²-neutraal te zijn en zo onze voetafdruk te minimaliseren

CO²-neutraal tegen 2026

Met CO²-neutraal ondernemen wordt bedoeld dat een bedrijf bewust is van haar vervuiling en er iets aan doet om dit te verminderen. Het doel van CO²-neutraal worden is om geen CO²-uitstoot te hebben of de uitstoot volledig te compenseren.

Druktechnieken

Zeefdruk

Zeefdruk is een van de meest gebruikte druktechnieken in de textielindustrie. Bij deze druktechniek wordt er gebruik gemaakt van een raam waarin heel fijn gaas is gespannen. Dit raamwerk met gaas noemen we het zeefdrukraam. Voor elke kleur die moet worden gedrukt maakt men een apart zeefdrukraam. Omdat er veel voorbereidende werkzaamheden zijn, wordt zeefdruk met name toegepast bij het produceren van grote oplages.

Bobstextieldrukkerij gebruikt uitsluitend waterinkten, deze zijn niet schadelijk voor het milieu. Waterinkt karaktristeert zich doordat het pigment in de vezels van het textiel trekt, waardoor een gladde en kwaliteitsvolle print ontstaat. 

DTF-printing

Wenst u full-color afbeeldingen of hele foto’s in kleine oplages drukken? Dan is digitale transfer de ideale oplossing. De afbeelding wordt door een digitale printer op een PET-film geprint, waarna het door middel van een hittepers op je T-shirt, hemd of ander textiel wordt aangebracht. Stuur je een onzuivere of gepixelde foto door, dan komt die ook zo op het textiel te staan. Een zo hoog mogelijke resolutie van je beeld is dus aangewezen. Hou daar rekening mee.

 

Hoe best je bestelling aanleveren

  • Een vectorieel bestand in aparte lagen op ware grootte

  • Wanneer vectorieel bestand niet kan volstaat een png

  • Minimale resolutie van 300 dpi. Dit is een eenheid van resolutie van aangeleverde bestanden, uitgedrukt in pixels per inch. Hoe hoger het getal, hoe meer kwaliteit we kunnen leveren.

  • De beste manier voor het aanleveren van bestanden is het opsturen van het bestand als bijlage bij een e-mail of via We-transfer.

bottom of page